veelzijdige biltong

Beschrijving:

1. Snij het ​​vlees in repen van circa 1 cm dikte.
2. Marineer het vlees in een kom met de azijn mix ½ uur.
3. Meng alle droge kruiden samen.
4. Rol vlees in met de gemengde droge kruiden in een schone kom.
5. Laat vlees te trekken in zijn eigen pekel gedurende 3 uur. (Dikkere stukken naar beneden)
6. Zet het vlees terug in azijn mix voor +/- 10 minuten.
7. Knijp het vlees samen met je hand om zich te ontdoen van zoveel vloeistof als mogelijk.
8. Spies het vlees en het is klaar om te hangen hangen .
9. Droogtijd kan variëren door tempratuur en ventilatie. Gemiddeld is dit 2/3 dagen

Ingrediënten:

- 2 kg rosbief rundvlees. (Silverside, bovenbil of dergelijke)
- 125 gram steenzout (Elke grof zout zal doen. Hoe grover het beter)
- 25 ml bruine suiker.
- 5 ml natriumbicarbonaat(Baking Soda) (dit verzacht het vlees)
- 2,5 ml grof gemalen zwarte peper
- 12,5 ml grof gemalen geroosterde korianderzaad
- 200 ml bruine azijn gemengd met 100 ml Worcestershire saus

 
 

De lekkerste biltong maak je helemaal zelf met onze biltong recepten!

Biltong Recepten.nl

Bedankt voor uw bezoek aan onze website