donkere en glanzende biltong

Beschrijving:

1. Snij het ​​vlees in repen van circa 1 cm dikte.
2. Meng alle droge ingrediënten.
3. Droogwrijven kruidenmengsel in het vlees .
4. Rol vlees in met de gemengde droge kruiden in een schone kom.
5. Doe een beetje azijn mengsel over elke laag.
6. Laat alle smaken intrekken op een koele plaats voor 24 uur.
7. Haal het vlees uit de koeling , zeef het azijn mengsel en voeg een liter warm water aan de mix.
8. Dompel het vlees in de azijn / water mix en afwrijven.
9. Knijp het vlees samen met je hand om zich te ontdoen van zoveel vloeistof als mogelijk.
10. Spies het vlees en het is klaar om te hangen hangen .
11. Droogtijd kan variëren door tempratuur en ventilatie. Gemiddeld is dit 2/3 dagen

Ingrediënten:

- 2 kg rosbief rundvlees. (Silverside, bovenbil of dergelijke)
- 125 gram steenzout (Elke grof zout zal doen. Hoe grover het beter)
- 25 ml bruine suiker.
- 5 ml natriumbicarbonaat(Baking Soda) (dit verzacht het vlees)
- 2,5 ml grof gemalen zwarte peper
- 12,5 ml grof gemalen geroosterde korianderzaad
- 1,5 kopjes bruine azijn gemengd met 100 ml Worcestershire saus

 
 

De lekkerste biltong maak je helemaal zelf met onze biltong recepten!

Biltong Recepten.nl

Bedankt voor uw bezoek aan onze website